marți, 28 iunie 2011

Buchet de mireasa din flori de hartie

Ce parere aveti de buchetul mai jos? Nu arata superb? In zilele acestea sunt entuziasmata de tot felul de tutoriale DIY si am dat peste aceste flori de hartie care mi se par geniale! Intr-adevar la noi va trebui sa ne chinuim putin cu gasirea hartiei potrivite, caci trebuie sa fie undeva intre carton si hartie simpla, dar exista kituri de genul asta pentru pasionati.  In America poti cumpara acest kit de pe Etsy...sau il poti cumpara si din Romania de pe Etsy dar o sa te coste transportul :).



Daca vreti sa va incercati asa ceva instructiunile par a fi destul de simple ...par, deci sa imi ziceti si mie daca v-a iesit ceva ;).

De ce aveti nevoie:
> Sa tipariti aceasta schita a florii de mai jos.
> 4 foi de carton
> Lipici lichid
> Un ac de gamalie mare, il puteti gasi la papetarie
> Funda

Acum sa trecem la treaba!
1. Folosindu-va de tiparul de mai jos ar trebui sa decupati 7 dimensiuni de flori de hartie. Din pacate nu am tipar pentru fiecare marime, dar il puteti aproxima voi cu grija insa, sa faceti dimensiunile destul de apropiate intre ele, precum se vede in poza 2.



2. Asezati decupajele pe marimi sa le puteti avea la indemana.


3. Pregatiti fiecare floare ruland petalele in interior si indoindu-le la jumatate pe fiecare pentru a da un aspect cat mai natural.


 4. Dupa ce ati pregatit petalele, luati acul si aplicati putin lipici pe el si sub capul de plastic. Alegeti cea mai mica dimensiune de floare si perforati hartia in mijloc si strangeti petalele florii intr-un manunchi in jurul acului.


5. Acum vom forma mijlocul florii care este foarte important sa fie cat mai bine fixat, asa ca pe fiecare floare sa aplicati in mijloc, inainte de a introduce acul, un pic de lipici si aveti grija sa stea cat mai bine fixate intre ele florile. Una cate una curbati fiecare floare in jurul acului de mijloc.


6. Repetati acest proces pana la petala nr. 6 si ar trebui sa aveti ceva care arata ca mai jos.


7. Ultimele 2 petale vor trece prin acelasi proces, singura diferenta consta in modalitatea de aplicare a lipiciului, acum va trebui sa il puneti pe fiecare petala in partea de jos, dar foarte putin! sa nu udati cartonul prea rau.


8. Dupa ce ati terminat de pus petalele, strangeti-le foarte bine sa nu fie spatiate si prindeti jos cu funda cat mai strans. Doar dupa ce este foarte bine stransa puteti desface putin cate putin petalele, unele se vor aseza singurele si ar trebui sa va iasa aceasta minunatie de mai jos. Ta da!


2 comentarii: