vineri, 29 aprilie 2011

Rochii si nunti regale

Pentru ca suntem in pragul celei mai mediatizate nunti, intre Kate Middleton si Printul William, bombardati cu informatii legate si de aerul pe care il vor respira la nunta, am zis ca voi face un o mica cercetare legata de alte nunti regale. Asa vom avea un punct de plecare si vom comenta in cunostinta de cauza nunta de maine, daca a respectat sau nu standardele regale. Am ales 4 mirese ce au marcat anumite praguri in ceea ce priveste stilul.

Regina Victoria 
Un cuplu foarte important in istorie datorita influentelor politice, Printului Albert avand o mare influenta asupra deciziilor reginei iar moartea sa fiind considerata o mare tragedie. Un film pe care vi-l recomand este "The Young Victoria" cu Emily Blunt. 
Regina Victoria a fost cea care a inceput traditia purtarii rochiei albe de mireasa in 1854! atunci cand s-a casatorit cu Printul Albert, varul sau. Rochia sa de mireasa a fost facuta din matase alba si dantela de Honiton. Ea a fost si prima care a avut domnisoare de onoare care sa ii duca trena. Foarte curand dupa nunta sa rochia alba de mireasa a devenit populara si printre cei din clasa de mijloc si a devenit un simbol al puritatii si castitatii. 

Regina Victoria si Printul Albert, Mai 1854


Printesa Grace Kelly de Monaco
Grace Kelly si-a castigat un loc bine meritat intre imaginile iconice ale mireselor de-a lungul timpului, atunci cand in 1950 ea, o vedeta de cinema, a devenit o Printesa. Un vis de poveste indeplinit printr-o nunta de poveste. 
Rochia ei a fost realizata de designerul legendar de costume MGM, Helen Rose. Materialele folosite au fost dantela vintage ,Valenciennes Rose Point, si cateva sute de metri de matase. Partea de sus a rochiei atragea cel mai mult atentia prin broderiile delicate ce formau un body pe gat, cu terminatie in V, incheindu-se cu nasturi mici delicati si maneci din dantela. Talie accentuata puternic, in partea de jos rochia bufanta cu cateva decoratiuni si trena foarte lunga. Un model regal ce este copiat, transformat si acum intr-o forma sau alta, cu mare succes. (preferata mea :))








Printesa Diana
Rochia ei a fost una in stil teatral, dramatic as putea spune, a uimit in 1981 la nunta sa cu Printul Charles. O trena lunga de 25 de metri din matase, ce mai lunga in acel moment, tafta si dantela, sute de mici pietricele stralucitoare presarate pe toata rochia, umeri exagerat de bufanti, volane si broderii, toate tipa a dramatisam! Si cu siguranta cred ca asta si-a dorit ceva memorabil, nu simplu, nu conservator ci crearea unui moment unic in istorie, ceea ce a si reusit!  




Regina Rania
Una dintre cele mai tinere regine este din Iordania si este o importanta figura publica a miscarii feministe a secolului 21. A intrat in randul mireselor iconice printr-un stil sofisticat, elitist si plin de eleganta. Rochia sa a fost creata de designerul libanes Ellie Saab ce si-a gasit inspiratia in cultura siriana. A fost compusa din doua piese, rochia insasi si o jacheta cu maneci scurte prin care si-a acoperit umerii lasand foarte putin la vedere, astfel ajunge la un echilibru intre traditie si modernism. Materialele folosite au fost mastase, tafta, dantela fina brodata cu fir de aur. Crinolina a fost atat de sus pusa incat i-a fost aproape imposibil sa se urce in masina care i-a transportat dupa ceremonie. Regina Rania poate fi considerata un "diamant" al Orientului Mijlociu.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu