sâmbătă, 30 aprilie 2011

Nunta regala 2011: sa recapitulam

Poza apartinand Casei Regale
Kate si William au devenit Duci de Wales, o buna parte din populatia planetei noastre micute a avut ochii atintiti spre nunta regala. Si de ce nu? Poate ca pare un romantism frivol din partea mea, dar oare nu e mai placut sa te uiti la un spectacol de acest gen decat sa te ingrozesti de bombardamente din lacomie, acte de terorism facute din mandrie sau lupte intre copii in scoala primara?

Da, este o campanie de imagine fantastica facuta Angliei pe seama tinerilor insuratei, da, e un spectacol facut cu multe cheltuieli. Dar si campaniile politice nu sunt la fel? si totusi nu acestea nu au nici o urma de bun gust si nu imi zmulg nici macar un zambet! poate doar de dezgust. Aceasta manifestare mi s-a parut una de bun gust iar banii nu s-au cheltuit pentru a creea ceva opulent care sa rada in fata saraciei, chiar nunta a fost una de bun simt pentru o casa regala. Sa lasam acum aceste comentarii pentru cotidiane si presa politica si sa punctam pe scurt esentialele acestei nunti.

MIRELE SI MIREASA


Declaratia oficiala spunea "Regina a avut placerea astazi sa il faca Duce pe Printul William de Walles. Titlul sau va fi Duce de Cambridge, Earl de Strathearn si Baron Carrickdfergus. Printul Willian astfel devine Alteta Sa Regala Duce de Cambridge si Doamna Catherine Middleton prin casatorie va deveni Alteta Sa Regala Ducesa de Cambridge." In ciuda scenariului la minut si a repetitiilor mirii zambesc emotionati de moment.

ROCHIA

Este oficial acum, rochia a fost realizata de Sarah Burton, casa Alexander McQueen, iar costul este de 50.000$ (sincer onorabil pentru o rochie regala :)). Deci casa regala si-a pastrat preferintele, rochia Dianei fiind creata tot de casa McQueen. Rochia imbina linii traditionale cu stilul modern, contemporan al casei McQueen. 60 de persoane au lucrat la crearea acestei rochii si toate materialele sunt de origine britanica, firme locale faimoase.

Rochia ce ne aminteste foarte mult cu cea a lui Grace Kelly, a fost realizata din dantela Chantilly in partea de sus, cu broderia aplicata manual, acoperind mainile si pana la baza gatului, dar cu un decolteu adanc in V. Fusta a fost una ampla, tip petale de floare cu o trena de 3 m, mult mai scurta decat cele cu care am fost obisnuiti. Toate finisajele au fost facute manual la Scoala Regala Needlework la Palatul Hampton. Pantofii au fost facuti si ei tot la casa McQueen, usor ivoire din matase si broderie aplicata manual.









Poza: Daily Mail
BIJUTERIILE

Tiara, coronita, din diamante a fost imprumutata de la Regina Elizabeta a II-a pentru aceasta nunta. Iar alaturi de cerceii din diamante Robinson Pelham, daruiti de parintii ei, au fost singurele bijuterii purtate de Kate.




DOMNISOARELE DE ONOARE

Pippa Middleton, sora lui Kate, m-a surprins cu o rochie alba de domnisoara de onoare, nu o culoare obisnuita :) trebuie sa recunoastem. Dar un model potrivit pentru o astfel de ocazie, creat tot de designerul Sarah Burton. Rochiile micutelor domnisoare de onoare au fost create de Nicki Macfarlane si a fost folosit acelasi material ca cel al rochiei lui Kate. Buchetele au fost facute din  flori de margaritare (care simbolizeaza fericirea), zambile (constanta in dragoste) si iedera (fidelitatea in casnicie).  zambile, lacramioare, mirt si Sweet Wiliam.



DECORATIUNI

Va las sa priviti filmuletul de mai jos, caci e mult mai bun decat orice poza v-as putea gasi. Kate si William si-au dorit un mediu eco-friendly si nu au facut exceptie la nici un detaliu. Designerul florar a fost Shane Connolly care a incercat crearea unei gradini englezesti simple ce poate fi replantata in mediul natural dupa nunta. Astfel in biserica au fost adusi 26 de pomi de diverse soiuri, iedera si liliac alb ce au dat un parfum deosebit in timpul ceremoniei. Culorile folosite au fost verde crud, alb si crem.




TORTUL

Tortul a fost creat de Fiona Cairns, din 17 feluri de tarte cu fructe, dintre care 12 compun doar baza si avand 8 etaje. A fost decorat cu crema alba si aproape 900 de floricele mici individual create si 17 feluri de frunze desenate pe tort. El a fost gandit astfel incat sa se potriveasca si cu decorul arhitectural al palatului Buckingham. A mai fost facut si un al doilea tort special pentru William de biscuiti.

4 comentarii:

  1. N-a fost nici un soi de iedera in buchet...Zambile, lacramioare, mirt si Sweet Wiliam.

    RăspundețiȘtergere
  2. tx am facut corectura ;) nu sunt o specialista a florilor

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru subtitlu: Cine-a facut-o?

    RăspundețiȘtergere
  4. Provocare:
    Pentru motto: Daca un sarac are personalitate si stil, traieste in lux?
    Chiar cu premiul castigat la "Romanii au talent" Tutu va trai in lux?

    RăspundețiȘtergere