vineri, 23 decembrie 2011

Ghidul de sarbatori pentru supravietuirea in familie


In fiecare an iti promiti ca o sa fii mai bun si mai rabdator...mai ales cu parintii, ai tai sau ai lui. Stiu ca strangi din dinti si eviti orice tema legata de viitorul tau, un nou job, dar de ce nu faci copii, uite cum imbatranim...etc. E greu, dar nu am sa va dau nici o solutie, asta e frumusetea sarbatorilor, sa le petreci alaturi de cei dragi! Dar odata ce esti intr-un cuplu, cei dragi se inmultesc si tu ajungi sa faci pe curierul pe la ei. Sa nu ii intristam acum pe prospatii indragostiti, totusi TREBUIE sa se pregateasca cu o strategie de iesire din orice "dezbatere" familiala! Asa ca iata Ghidul de Craciun pentru cupluri!

Sa trecem prin principalele faze ale unei relatii:
1-3 Luni: Sunteti indragostiti pana peste cap si nu puteti trai unul fara altul, iar gandul ca veti sta departe unul de altul de sarbatori va sfasie sufletul. Va rog ignorati sentimentul si NU PETRECETI SARBATORILE IMPREUNA! E mult prea devreme. O sa va stresati teribil cu aflarea secretelor din familie cand inca nu aveti stabilit care este stadiul relatiei voastre.
Daca totusi nu scapati, sfatul este sa NU va despartiti unul de altul si in nici un caz nu ramne singur/singura cu familia. O sa iasa la iveala lucruri pe care voi nu le-ati discutat, pentru ca erati prea preocupati sa va cuibariti unul in bratele celuilalt, nu sa discutati de ce el primeste inca cadou de Craciun de la fosta.

4-8 Luni: Ok, e oficial, aveti o relatie, ati aflat principalele lucruri, bune sau rele, din viata celuilalt. Este in regula sa treci pe acasa pe la el de sarbatori si sa saluti familia, dar vizita scurta e cea mai placuta! Plus nu te ingrijora cu ce fel de cadou simbolic sa le duci, o sticla de vin sau o cutie de bomboane e suficienta, avand in vedere ca nu le cunosti preferintele.

9 Luni - 1 An: Cadourile sunt inevitabile! Familiile voastre stiu de relatie, deci e important sa le duci un cadou simplu, un cos cu bunatati, un decor de Craciun. E posibil sa auzi in soapta intrebari de genul "Ce planuri aveti voi doi?", "Se aude vreo logodna?". Asa ca e bine sa ai in minte un raspuns elegant si concret, care sa nu le opreasca intrebarile. Iar in vremurile astea, oricand poti da vina pe economie si toata lumea va da din cap aprobator.

1 An sau mai mult...: Gata s-a terminat cu fuga in jurul cozii, nu mai ai cum sa scapi intrebarilor legate de casatorie sau copii. Pur si simplu pregateste-te moral sa fii incoltita/ incoltit de matusi sau unchi, semi-cunoscuti, cu intrebari de genul, caci acum esti "oficial" in familie. Aceasta "oficializare" inseamna ca deja va trebui sa juti la pusul sau stransul mesei, joaca cu bebelusii familiei sau alte responsabilitati ce iti pot pune outfitul in pericol.  E clar ca nu trebuie exagerat cu bauturile alchoolic, caci e posibil sa incepi cu niste glume pe care nu le va gusta toata lumea.

Sfatul meu: scoateti din buzunar o migrena teribila/ raceala/ problema la masina/ si fugi pe drumul catre confortul familiei tale...macar aici cunosti toate dedesubturile si disfunctionalitatile :).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu