vineri, 13 februarie 2009

Viata nu e ce visezi sa ti se intample ci e ceea ce faci sa ti se intample...

Din situatile limita in care suntem pusi invatam cele mai multe, o zicala spune ca "Experienta este un lucru minunat: iti permite sa recunosti o greseala,atunci cand o repeti". Stiu ca inainte de nunta toate miresele sunt atat de extaziate de faptul ca vor organiza cel mai important eveniment din viata lor caci vad totul in roz si graviteaza undeva la 2-3 m deasupra pamantului. Totusi o sa indraznesc sa comentez o nunta care mi-a atras atentia si care reprezinta poate unul dintre cele mai speciale momente din viata. Intotdeauna ceea ce ne face sa pretuim mai mult viata e chiar opusul sau...moartea.
Sunt dese cazurile in care atunci cand afli care iti va fi sfarsitul si data exacta cand se va intampla ai tendinta sa te porti nebuneste si sa doresti sa iti ajungi cele mai ascunse, traznite, chiar interzise vise. Multi sar cu parasuta, se drogheaza, fac turul lumii, pe scurt isi traiesc la maxim ultimele clipe. Am ramas impresionata de urmatorul cuplu a caror poveste ne transmite tuturor un mesaj excelent de analizat apropos de lucrurile importante din viata:


Fata din poza se numeste Katie Kirkpatrick si are 21 de ani. Alaturi este iubitul sau, Nick, de 23.
Poza a fost facuta cu putin timp inainte de ceremonia de casatorie a celor doi, pe data de 11 ianuarie 2005 in Statele Unite. Katie sufera de cancer in faza terminala si petrece multe ore pe zi primind tratamentul.


Chiar daca o durea foarte tare, pentru ca multe organe prezentau fisuri si trebuia sa i se administreze morfina, Katie a inaintat cu casatoria si a avut mare grija la detalii. Rochia a trebuit sa fie modificata de mai multe ori , pentru ca ea a pierdut in greutate in fiecare zi datorita cancerului.

Un accesoriu obligatoriu la petrecere a fost tubul de oxigen. De fapt acesta a insotit-o pe durata intregii ceremonii si petreceri.
Cealalta pereche din poza e familia lui Nick, parintii sai care sunt emotionati ca fiul lor se casatoreste cu fata de care s-a indragostit in adolescenta.

Katie, asezata intr-un scaun pe roti si cu tubul de oxigen, ascultand pe sotul si prietenii ei cantand pentru ea.

La jumatatea petrecerii Katie se odihneste putin. Durerea o impiedica sa stea in picioare mult timp.
Katie a murit la 5 zile după căsătorie. Sa vezi o femeie atât de slăbită îmbrăcată de mireasa si cu un aşa zâmbet pe buze ar trebui sa te facă sa gândeşti ca .... fericirea poate sa existe, daca încetam sa ne mai complicam vieţile.
Viaţa este scurta, rupe regulile, iartă repede, sărută cu pasiune, iubeşte cu adevărat, râde incontrolabil si niciodata nu inceta sa zambesti oricat de ciudat ar fi motivul. Viaţa nu poate fi mereu petrecerea pe care o aşteptăm dar atâta timp cat suntem aici, trebuie sa zâmbim si sa fim recunoscatori ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu